6d Sports Natriumbicarbonaat Caps 120

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Natriumbicarbonaat is een alkalisch (= "anti-zuur") zout dat bij inname in hoge dosis de concentratie van bicarbonaat (HCO3-) in het lichaam doet stijgen. Het bloed wordt dus alkalisch, lees minder zuur. Hierdoor wordt ook het transport van lactaat uit de spiercellen gestimuleerd. Tal van wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat orale inname van natriumbicarbonaat in hoge dosis de prestatie in korte maximale inspanningen van 30 sec à 5 min kan verbeteren. Dit is erg relevant bijvoorbeeld in competitiezwemmen, sprint en halve-fond nummers in de atletiek, sprinten op de piste in wielrennen, maar ook roeien of kajak. Dit geldt ook wanneer dergelijke korte maximale inspanningen geleverd worden in de context van een duurinspanning. Verder is er ook aangetoond dat orale inname van natriumbicarbonaat na een korte maximale inspanning het herstel van het zuurevenwicht in het lichaam kan versnellen. Dit kan dan weer de prestatie in een volgende maximale inspanning verbeteren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een opeenvolging van kampen op een wedstrijddag in judo, opeenvolgende rondes in boksen, of de verschillende nummers in een omnium wielrennen op de piste.

Gegevens
CNK4125977
FabrikantenMedix Laboratoires NV, SNAD - Sports Nutrition Advice and Distribution
Merken6D Sports